Stress

Stress och Utmattning

Stress- och utmattningsbesvär kommer i flera former. Kärnsymtomen är oftast trötthet och kognitiva symtom (svårare att tänka och fokusera), alltså en konkret fysisk upplevelse som tyvärr kan sätta igång psykiska symtom. Oro samt svårigheter med sömn och återhämtning försvårar tillfrisknandet. Stressrelaterade besvär är inte nödvändigtvis psykiska men det är vanligt att den stressade eller utmattade utvecklar depression, oro eller ångest. För att hantera stress och utmattning behöver personen strategier för att minska ångest, nedstämdhet och oro.  Stress och utmattning är många gånger inte så svåra att behandla som det ibland ges sken av. Sund Psykologi har samarbetat med ledande forskare för att utveckla vårt arbete med stress och utmattning och genom åren hjälpt många bli fria från dessa problem.

Hjälp att komma vidare

Kontakta oss för rådgivning

Lider du av Stress eller utmattning och känner att du behöver prata med en Psykolog? Vi erbjuder vårdens mest effektiva behandlingsmetoder och kommer tillsammans med dig fram till en personligt anpassad plan med det individuella behovet i centrum.

Kontakt

Träffa våra psykologer i Malmö och Lund

Om oss

På Sund Psykologi får du alltid träffa en legitimerad Psykolog. Sund Psykologi vänder sig till dig med psykisk ohälsa och samverkanspartners i offentlig och privat sektor. Mottagningarna finns i Malmö och Lund.